Chackras

Τα Chakras μας είναι ο Ενεργειακός Χάρτης του νέου σου ανεξερεύνητου ταξιδιού! 

“CHAKRA” στα Σανσκριτικά σημαίνει «τροχός». Τα Chakras είναι ενεργειακά κέντρα … μετατροπείς ενέργειας….“τροχοί φωτός”. Στην πραγματικότητα τα Chakras είναι τα όργανα του ενεργειακού μας σώματός, της φωτεινής ενεργειακής ασπίδας μας. Μπορούμε να τους  οραματιστούμε ως δονούμενους δίσκους συγκεντρωμένης ενέργειας, με ξεχωριστό χρώμα ο καθένας. Τα Chakras μεταδίδουν πληροφορίες από την αύρα και αποτελούν ένα αποτύπωμα του φυσικού σώματος και των λειτουργιών του. Στα Chakras επίσης βρίσκονται αποθηκευμένες από παρελθοντικά τραύματα (από αυτή ή προηγούμενες ζωές), πόνο που έχουμε βιώσει. Αυτά επηρεάζουν τη συναισθηματική και σωματική μας υγεία μέσω της σύνδεσης με τους ενδοκρινείς αδένες που ρυθμίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Επίσης, τα Chakras είναι μετατροπείς ενέργειας συνδέοντας τα διάφορα λεπτά στρώματα της αύρας όπως το αιθερικό, το αστρικό και το νοητικό. Τα Chakras, προέκυψαν από την κουλτούρα των ινδουϊστών και ως εκ τούτου έχουν αρκετές επιρροές από την ινδουϊστική θρησκεία. Η ινδουϊστική ιστορία έχει μία παράδοση περισσότερη από 5.000 έτη και έχει δημιουργήσει μία από τις πιο βαθιές σπερματικές παραδόσεις στον κόσμο. Αυτή την στιγμή πολλοί ερευνητές και επιστήμονες έχουν αποδείξει μέσα από τις έρευνές τους και επιστημονικά την ύπαρξη τόσο του ενεργειακού πεδίου γύρω από το φυσικό μας σώμα. Τα Chakras, οι μεσημβρινοί και άλλες ενεργειακές δομές δεν συνδέονται με τη φυσική σφαίρα αλλά μπορούν να γίνουν αντιληπτές μέσω των αισθήσεων και της διαίσθησης με πολύ ακριβή τρόπο. Οι τεχνικές πολλών ενεργειακών μεθόδων έχουν δοκιμαστεί με θαυμαστά και μοναδικά απτά αποτελέσματα.

Τις περισσότερες φορές τα Chakras παρουσιάζονται (συμβολίζονται)  με τη μορφή του λωτού. Ο λωτός αρχίζει τη ζωή του σε λασπώδες νερό στο βάθος μιας λίμνης ή ενός ποταμού και μεγαλώνει προς τα επάνω για να ανθίσει στο Φως. Ουσιαστικά η όλη αυτή διαδικασία αντικατοπτρίζει το ανθρώπινο δυναμικό, τις απαρχές της εξέλιξής μας και την πνευματική μας άνθιση μέσα από αυτορύθμιση των συναισθημάτων μας. Η πύρινη ροή ενέργειας, η οποία διαχέεται κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης από τα πέλματα έως το κεφάλι, οδηγεί στη μετατροπή της σεξουαλικής επιθυμίας σε πνευματική διαφώτιση μέσα από το διαλογισμό καθώς διασχίζουμε το πνευματικό μας μονοπάτι. Υπάρχουν 7 Κύρια Chakras μέσα στο σώμα μας και 5 Ανώτερα έξω από αυτό, τα οποία ενεργοποιούνται όταν έλθουν σε ισορροπία τα 7 Κύρια. 

Τα 7 βασικά Chakras έχουν σημαντικό ρόλο στη βιοχημική ισορροπία του σώματος και μπορούμε να τα αναλογιστούμε ως τους εκκινητές των βασικών λειτουργιών του φυσικού σώματος. Η θεραπεία των Chakras βοηθά στο να καθαρίσει τα πέρασματα, η σπονδυλική στήλη και τα nadis (ενεργεικά κανάλια), ώστε η καθαρή ζώσα ενέργεια να μπορεί να ρέει εύκολα, σε συνεχή ροή και να θρέφει το φυσικοί σώμα.

Τα 7 βασικά τσάκρας είναι: 

  • To Chakra της Ρίζας στη βάση της σπονδυλικής στήλης.
  • Το Ιερό – Σεξουαλικό Chakra μία παλάμη κάτω από τον αφαλό. 
  • Το Chakra του Ηλιακού Πλέγματος στο ύψος του αφαλού.
  • Το Chakra της Καρδιάς στο κέντρο του στήθους σου.                                                                                                         
  • Το Chakra του Λαιμού στη βάση του αυχένα.
  •  Το Chakra του 3ου Ματιού στο κέντρο του μετώπου ανάμεσα από τα φρύδια.
  • Το Chakra του Στέμματος στο κέντρο του κρανίου σου.

Στην επαφή μας με τα Chakras, μέσα από τις πολλές ενεργειακές τεχνικές που υπάρχουν, λαμβάνουμε συμβολικές πληροφορίες. Δηλαδή, μπορεί κατά τον διαλογισμό μας ή τις ασκήσεις των αναπνοών μας να δούμε με τα μάτια του νου μας μία εικόνα ή να μας έρθει μία σκέψη η οποία έχει συμβολικό νόημα και χρειάζεται να την αποσαφηνίσουμε με βάση τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Μαθαίνοντας για τα Chakras βλέπουμε τον Εαυτό μας διαφορετικά. Η ζωή παίρνει έναν πιο συμβολικό και πνευματικό ρόλο.  

Κάθε Chakra έχει και δευτερεύοντα Chakras και υπάρχουν και πολλά ακόμα μικρότερα. Ενδεικτικά αναφέρω τα Chakras των πελμάτων, του στόματος και των χεριών (παλάμες).  

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΤΩΝ CHAKRAS

Μέσα στα Chakras μπορεί να βρίσκονται αποθηκευμένα Συναισθήματα, τραύματα και παρελθοντικές τραυματικές εμπειρίες. Όλες αυτές οι καταγραφές μπορούν να επηρεάσουν  τις συμπεριφορές μας και να διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας. Η ανακάλυψη, η θεραπεία και η απελευθέρωση όλων αυτών των συναισθηματικών και τραυματικών εμπειριών βοηθά στην:

  • Μείωση του άγχους 
  • Στην τοποθέτηση των προσωπικών μας πλαισίων
  • Διαχείριση της κατάθλιψης

 ΨΥΧΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΤΩΝ CHAKRAS

Στις μέρες μας η ψυχική υγεία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θέματα ανησυχίας και επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Η καθημερινότητά μας έχει γίνει τόσο απαιτητική που καθημερινά βιώνουμε, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, έντονα αγχωτικές στιγμές.

 Πως όμως σχετίζεται αυτό με τα Chakras και πως τα Chakras μας σχετίζονται με την ψυχική μας υγεία? 

Πολύ απλά τα Chakras αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που ζούμε, οπότε η περιοχή της ζωής μας που σχετίζεται με παράγοντες που μας προκαλούν περισσότερο άγχος και κλονίζει την ψυχική μας υγεία αντικατοπτρίζεται στο Chakra που είναι πιο ανισόρροπο ή μπλοκαρισμένο. Επομένως, αν αισθάνεστε στρεσαρισμένοι, αγχωμένοι ή κατακλύζεστε από υπερκόπωση παρακάτω μπορείτε να βρείτε με ποιους τρόπους μπορεί η εξισορρόπηση των Chakras να σας υποστηρίξει. 

ΔΙΑΥΓΕΙΑ   

Όταν καθαρίζουμε τα Chakras που σχετίζεται με την καθαρή σκέψη και τη διαύγεια, νιώθουμε πιο ασφαλείς και μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις με ηρεμία και διάκριση. Η ικανότητα να έχουμε την πλήρη γνώση για τη ζωή μας και να γνωρίζουμε τι κάνουμε είναι πρωταρχικής σημασίας καθώς όταν βρισκόμαστε σε σύγχυση η διαύγεια εξαφανίζεται και λαμβάνουμε βιαστικές και ασυνείδητες αποφάσεις που συνήθως δεν μας ωφελούν. Το CHAKRAS BALANCE & COACHING TECHNOLOGY δίνει σε όλους τη δυνατότητα να καθαρίσουν τα Chakras του 3ου Ματιού και του Στρέμματος ακολουθώντας άμεσες και εύκολες ασκήσεις και πρακτικές καθαρισμού και εξισορρόπησης. 

ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Εξασκώντας πρακτικές που εξισορροπούν και δυναμώνουν το Chakra που κυβερνά την αυτοεκτίμησή μας καλλιεργούμε ταυτόχρονα και την αυτοπεποίθησή μας καθώς και οι δύο αυτές ποιότητες αντικατοπτρίζονται στο 3ο μας Chakra το οποίο ονομάζεται Ηλιακό Πλέγμα. 

ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ & ΑΝΑΖΟΩΓΟΝΗΣΗΣ 

Με το να εξασκούμαστε στην κατάσταση του «Είναι» μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε τα   μας και να τα εξισορροπήσουμε απελευθερώνοντας από μέσα τους, τραύματα, συναισθήματα και παρελθοντικές τραυματικές εμπειρίες καθώς όταν απελευθερώνουμε αυτές τις εμπειρίες σε υποσυνείδητο επίπεδο μας επιτρέπουμε να προχωρήσουμε μπροστά στη ζωή και να είμαστε χαλαροί, ξεκούραστοι και ήρεμοι. 

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΔΗΣ & ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ

Οι γνώσεις που αποκτούνται από τη μελέτη των Chakras και οι προσωπικές συνειδητοποιήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της Αφύπνισης, παρέχουν επίγνωση και κατανόηση των προτύπων συμπεριφοράς, των συναισθημάτων και των συνηθειών που μπορούν περαιτέρω να οδηγήσουν στην ικανότητα λήψης διαφορετικών αποφάσεων για τη βελτίωση της ζωής μας.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το σεμινάριο των Chakras εδώ … 

Ενδιαφέροντα άρθρα για τα Chakras εδώ

 

Τα Chakras μας είναι τα παράθυρα της Ψυχής μας.

7ο Chakra … Η ΓΝΩΣΗ ΜΟΥ

Το Chakra του Στέμματος έχει χρώμα λευκό & μωβ πλατίνα και είναι το κέντρο της Εγώ Ειμί Παρουσίας ή αλλιώς του Θεϊκού Εαυτού. Το Chakra του Στέμματος βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού και είναι ο χώρος όπου νιώθουμε σαν “το σπίτι” μας, είναι η έδρα της Ύψιστης Ανθρώπινης Τελειότητας. Από εδώ αρχίσαμε κάποτε το ταξίδι της ζωής μας και σε αυτό το μέρος θα γυρίσουμε όταν τελειώσουμε την ανάπτυξή μας. Εδώ συνδεόμαστε με το επίπεδο του Είναι που περιέχει όλες τις ανεκδήλωτες μορφές της Ύπαρξης. Εδώ ζούμε και βιώνουμε την ενότητα με την αρχέγονη Θεϊκή Αρχή, της οποίας όλοι είμαστε μέρος. Μέσα στο Chakra αυτό το προσωπικό μας ενεργειακό πεδίο γίνεται ένα με το Σύμπαν.  Το 7ο Chakra αντιπροσωπεύει το στέμμα του ενεργειακού καναλιού. Σε αυτό το ενεργειακό κέντρο συναντιούνται η Θεϊκή με την Ανθρώπινη φύση μας και επέρχεται η Ολοκλήρωση. Μέσω αυτής της ενεργειακής πύλης επικοινωνούμε με τις υψηλότερες ενέργειες και μας περιμένουν δώρα πέρα από τη φαντασία μας. Μέσα από αυτό το κέντρο επιλέγουμε συνειδητά να ακολουθήσουμε το Θεϊκό, την Πηγή της ζωτικής ενέργειας από την οποία αποτελούμαστε. Σχετίζεται με τη σοφία, την φώτιση και την υπερβατικότητα. Το Chakra του Στέμματος είναι η πρωταρχική ρίζα της απελευθέρωσης. Με την εξισορρόπηση του κέντρου αυτού η αναγέννηση στον κόσμο των αυταπατών και των παραισθήσεων είναι πλέον περιττή.

 

ΘΕΣΗ: Κορυφή του κεφαλιού

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Σκέψη  

ΑΙΣΘΗΣΗ: Ενσυναίσθηση

ΔΥΝΑΜΗ: Ένωση  … Είμαι – Ύπαρξη (I Am that I Am)

6ο Chakra … Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΜΟΥ

Το Chakra του 3ου Ματιού έχει χρώμα λουλακί (μπλε βαθύ) και είναι ένα ρεύμα Φωτός από μέσα προς τα έξω. Το Chakra αυτό είναι μία δέσμη Φωτός που ξεκινά από μέσα προς τα έξω.  Το 6ο Chakra είναι η έδρα των ανώτερων νοητικών δυνάμεων, της διανοητικής μας ικανότητας να διακρίνουμε, της μνήμης και της θέλησής μας. Το Chakra του 3ου Ματιού συνδέεται με το βαθύ επίπεδο της εσωτερικής ουσίας μας, το αποκαλούμενο “Πνεύμα”, την περιοχή όπου απαντώνται οι πραγματικές επιθυμίες μας, αυτό που στην δυτική κοινωνία καλούμαι “υποσυνείδητο” ή “ασυνείδητο”. Εδώ έχει έδρα η Πνευματικότητα και αυτό που θεωρούμε Πνευματική στάση ζωής. Είναι το κέντρο της ανώτερης νοητικής λειτουργίας ή του αφηρημένου νου. Είναι επίσης το κέντρο που κατευθύνει – καθοδηγεί και το κέντρο της θέληση. Το κέντρο του 3ου Ματιού είναι το κέντρο της ενεργής θέλησης, η οποία βασίζεται στην νοητική ευφυΐα. Η ευφυής θέληση είναι η θέληση στην ανώτερη μορφή της.  Το 3ο Μάτι σχετίζεται με την κατανόηση αφηρημένων εννοιών και αρχών. Ο συνδυασμός της νοητικής κατανόησης και της ενεργούς καθοδήγησης εμφανίζεται ως ενεργή ευφυΐα.  Σε αυτό το Chakra διακρίνουμε τι είναι αληθινό για εμάς σε βαθύτερο επίπεδο και κατανοούμε πως οι βαθύτερες αυτές αλήθειες είναι που τελικά καθορίζουν τη ζωή μας

ΘΕΣΗ: Κέντρο του μετώπου (ανάμεσα στα φρύδια) 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: “Εσωτερικός Ήχος που οδηγεί στο Φως” … το στοιχείο αυτό είναι ένας κραδασμός, ένα μη φυσικό στοιχείο.

ΑΙΣΘΗΣΗ: : Το λουλακί τσάκρα αναπαριστά το σύνολο των εσωτερικών αισθήσεων που αντιστοιχούν στις εξωτερικές – φυσικές αισθήσεις. Το σύνολο των εσωτερικών αισθήσεων καλείται “Εξωαισθητηριακή Αντίληψη” (ESP: Extra Sensory Perception).

Ενόραση 

Ενακοή

 Διαίσθηση

Υπερευαίσθητη Αίσθηση

ΔΥΝΑΜΗ: Σοφία

 

ΘΕΣΗ: Κορυφή του κεφαλιού

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Σκέψη  

ΑΙΣΘΗΣΗ: Ενσυναίσθηση

ΔΥΝΑΜΗ: Ένωση  … Είμαι – Ύπαρξη (I Am that I Am)

5ο Chakra … Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥ

Το Chakra του Λαιμού έχει γαλάζιο χρώμα και αντιπροσωπεύει τη γέφυρα από το Chakra της Καρδιάς προς τις Ανώτερες σφαίρες της Ύπαρξης…την άνοδο της Συνείδησης μέσω της διαδοχικής ενεργοποίησης των Chakras, από το Chakra της Βάσης έως το Chakra του Στέμματος. Το Chakra του Λαιμού είναι το κέντρο της θέλησης και της ικανότητας να εκφράζουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας μέσα από τη δύναμη του δικαιώματος της επιλογής μας. Σε κοσμικό επίπεδο αντιστοιχεί στη Συνειδητότητα η οποία είναι κάτι λεπτοφυέστερο της ανώτερης διάνοιας και καθορίζει την πορεία της ανέλιξης.  Το Γαλάζιο Chakra σχετίζεται με την έκφραση και την ικανότητα του ατόμου να λαμβάνει καθώς και με τις πεποιθήσεις που αφορούν στην υλοποίηση των στόχων μας. Το Chakra του Λαιμού επίσης, σχετίζεται με την ικανότητα να ακούμε τη διαίσθησή μας αλλά και με την κατάσταση συνειδητότητας στην οποία βρισκόμαστε όταν εμπιστευόμαστε τη διαδρομή μας που μας υποδεικνύει η διαίσθησή μας.

ΘΕΣΗ: Λαιμός – Αυχένας  

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αιθέρας 

ΑΙΣΘΗΣΗ: Ακοή

ΔΥΝΑΜΗ: Επιλογή

ΘΕΣΗ: Κέντρο του μετώπου (ανάμεσα στα φρύδια) 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: “Εσωτερικός Ήχος που οδηγεί στο Φως” … το στοιχείο αυτό είναι ένας κραδασμός, ένα μη φυσικό στοιχείο.

ΑΙΣΘΗΣΗ: : Το λουλακί τσάκρα αναπαριστά το σύνολο των εσωτερικών αισθήσεων που αντιστοιχούν στις εξωτερικές – φυσικές αισθήσεις. Το σύνολο των εσωτερικών αισθήσεων καλείται “Εξωαισθητηριακή Αντίληψη” (ESP: Extra Sensory Perception).

Ενόραση 

Ενακοή

 Διαίσθηση

Υπερευαίσθητη Αίσθηση

ΔΥΝΑΜΗ: Σοφία

 

ΘΕΣΗ: Κορυφή του κεφαλιού

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Σκέψη  

ΑΙΣΘΗΣΗ: Ενσυναίσθηση

ΔΥΝΑΜΗ: Ένωση  … Είμαι – Ύπαρξη (I Am that I Am)

4ο Chakra … Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Το Chakra της Καρδιάς έχει πράσινο – σμαραγδί χρώμα και σχετίζεται με την Ανιδιοτελή Αγάπη και την Αγάπη Εαυτού. Το τσάκρα της Καρδιάς είναι το κέντρο των Ανώτερων Συναισθημάτων όπως η Αγάπη στην Ύψιστη μορφή της, η Καλοσύνη, η Υπομονή, η Ενσυναίσθηση και η Γαλήνη. Το 4ο  Chakra σχετίζεται επίσης και με την παγκόσμια Αγάπη ενώ παράλληλα αντιστοιχεί στην Ανώτερη Διάνοια αλλά και στην κρίσιμη επιλογή ανάμεσα από “εγώ” και το “Εμείς”. Το Chakra της Καρδιάς βρίσκεται στο κέντρο των Chakra και του σώματος εξισορροπώντας το Σώμα και το Πνεύμα, τον Υλικό και τον Πνευματικό κόσμο…. Με άλλα λόγια το Chakra της Καρδιάς είναι το κέντρο ολόκληρου του συστήματος των Chakras. Συνδέει τα τρία κατώτερα φυσικά και συναισθηματικά κέντρα με τα τρία ανώτερα νοητικά και πνευματικά κέντρα. Δηλαδή, συνδέει, συσχετίζει, ενισχύει και ενδυναμώνει τις σωματικές και τις πνευματικές ενέργειες. Ο κύριος σκοπός του Chakra της Καρδιάς είναι η επίτευξη της τέλειας ένωσης μέσα από την Αγάπη.

ΘΕΣΗ: Κέντρο του Θώρακα 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας 

ΑΙΣΘΗΣΗ: Άγγιγμα – Αφή 

ΔΥΝΑΜΗ: Αγάπη & Συμπόνια

ΘΕΣΗ: Λαιμός – Αυχένας  

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αιθέρας 

ΑΙΣΘΗΣΗ: Ακοή

ΔΥΝΑΜΗ: Επιλογή

ΘΕΣΗ: Κέντρο του μετώπου (ανάμεσα στα φρύδια) 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: “Εσωτερικός Ήχος που οδηγεί στο Φως” … το στοιχείο αυτό είναι ένας κραδασμός, ένα μη φυσικό στοιχείο.

ΑΙΣΘΗΣΗ: : Το λουλακί τσάκρα αναπαριστά το σύνολο των εσωτερικών αισθήσεων που αντιστοιχούν στις εξωτερικές – φυσικές αισθήσεις. Το σύνολο των εσωτερικών αισθήσεων καλείται “Εξωαισθητηριακή Αντίληψη” (ESP: Extra Sensory Perception).

Ενόραση 

Ενακοή

 Διαίσθηση

Υπερευαίσθητη Αίσθηση

ΔΥΝΑΜΗ: Σοφία

 

ΘΕΣΗ: Κορυφή του κεφαλιού

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Σκέψη  

ΑΙΣΘΗΣΗ: Ενσυναίσθηση

ΔΥΝΑΜΗ: Ένωση  … Είμαι – Ύπαρξη (I Am that I Am)

3ο Chakra … Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥ

Το Chakra του Ηλιακού Πλέγματος έχει χρώμα κίτρινο προς λαμπερό χρυσό και σχετίζεται με τη ΔΡΑΣΗ μας. Το τι πρακτικά Κάνω για να έχω όσα επιθυμώ. Μέσα από αυτό το Chakra δημιουργούμε τις συνθήκες για αυτά που επιθυμούμε να έρθουν. Το 3ο Chakra είναι ο Ήλιος μας, η Δύναμή μας, η Ενέργεια που έχουμε για να κάνουμε Δράσεις και Υλοποιήσεις.  Το Ηλιακό μας Πλέγμα είναι η δεξαμενή όπου συλλέγεται και συσσωρεύεται η ηλιακή ακτινοβολία ως είδος της prana (η ενέργεια της ζωής) και σε συνέχεια την μετατρέπει σε μορφές που επιτρέπουν τη ρύθμιση της ροής των ζωτικών ενεργειών σε όλο το φυσικό σώμα και εν συνεχεία οι ενέργειες αυτές μεταφέρονται σε εκείνες τις περιοχές του σώματος που χρειάζονται ζωτική ενέργεια. Το Chakra αυτό είναι το μέσο διανομής και μετατροπής των ενεργειών σε σωματικές λειτουργίες. Επίσης, μέσα από αυτό το Chakra καλλιεργούμε την ικανότητά μας να λαμβάνουμε από τους άλλους μέσα από τη δική τους δράση,   

ΘΕΣΗ: Αφαλός 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φωτιά (Ήλιος  –  Εσωτερική Φωτιά  –  Πνεύμα)

ΑΙΣΘΗΣΗ: Όραση

ΔΥΝΑΜΗ: Αυτοσεβασμός

ΘΕΣΗ: Κέντρο του Θώρακα 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αέρας 

ΑΙΣΘΗΣΗ: Άγγιγμα – Αφή 

ΔΥΝΑΜΗ: Αγάπη & Συμπόνια

ΘΕΣΗ: Λαιμός – Αυχένας  

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Αιθέρας 

ΑΙΣΘΗΣΗ: Ακοή

ΔΥΝΑΜΗ: Επιλογή

ΘΕΣΗ: Κέντρο του μετώπου (ανάμεσα στα φρύδια) 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: “Εσωτερικός Ήχος που οδηγεί στο Φως” … το στοιχείο αυτό είναι ένας κραδασμός, ένα μη φυσικό στοιχείο.

ΑΙΣΘΗΣΗ: : Το λουλακί τσάκρα αναπαριστά το σύνολο των εσωτερικών αισθήσεων που αντιστοιχούν στις εξωτερικές – φυσικές αισθήσεις. Το σύνολο των εσωτερικών αισθήσεων καλείται “Εξωαισθητηριακή Αντίληψη” (ESP: Extra Sensory Perception).

Ενόραση 

Ενακοή

 Διαίσθηση

Υπερευαίσθητη Αίσθηση

ΔΥΝΑΜΗ: Σοφία

 

ΘΕΣΗ: Κορυφή του κεφαλιού

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Σκέψη  

ΑΙΣΘΗΣΗ: Ενσυναίσθηση

ΔΥΝΑΜΗ: Ένωση  … Είμαι – Ύπαρξη (I Am that I Am)

2ο Chakra … Η ΧΑΡΑ & Η ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥ

Το Ιερό – Σεξουαλικό Chakra έχει πορτοκαλί χρώμα και συνδέεται με το πεδίο των αισθήσεων. Είναι το κέντρο της απόλαυσης και της ευχαρίστησης. Μέσα από αυτό απολαμβάνουμε και χαιρόμαστε τη ζωή μας στη Γη. Όταν έχουμε υγιή επαφή με τη Γη είναι σα να έχουμε κάνει ένα ζεστό μπάνιο και έχουμε χαλαρή και ερωτική διάθεση. Μέσα από το Chakra αυτό νιώθουμε και μας νιώθουν καθώς όταν μας νιώθουν λάμπουμε! Το Ιερό Chakra συνδέεται με τη μήτρα και μέσα από τη μήτρα δημιουργούμε ζωή. Είτε είναι ένα παιδί, ένα βιβλίο ή μία επιχείρηση η ιδέα μεγαλώνει μέσα στη μήτρα μας και παίρνει ζωή. Εδώ χτίζεται ο τρόπος με τον οποίον εκφράζουμε τη Δημιουργικότητά μας και η Επιθυμία γίνεται κινητήριος δύναμη!

ΘΕΣΗ: Μία παλάμη κάτω από τον αφαλό  

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Νερό = Η πηγή της βιολογικής ζωής = Συναίσθημα  

ΑΙΣΘΗΣΗ: Γεύση

ΔΥΝΑΜΗ: Δημιουργικότητα

1ο Chakra … Η ΡΙΖΑ ΜΟΥ

Το Ριζικό Chakra έχει κόκκινο χρώμα και συνδέεται με το υλικό πεδίο. Είναι η Ρίζα μας που μας συνδέει με τη Γη, το φυσικό μας σώμα και τον υλικό κόσμο. Είναι το θεμέλιο μας και για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εδραίωση της Ύπαρξης μας σε αυτόν τον πλανήτη. Αρχετυπικά το 1ο Chakra  συμβολίζει τη Μητέρα … το κανάλι που μας φέρνει στη Γη! Το Ριζικό Chakra έχει για εμάς ακριβώς τον ίδιο ρόλο που έχουν οι ρίζες για τα δέντρα. Οι ρίζες μας, μας υποστηρίζουν να είμαστε δυνατοί και γειωμένοι ώστε να κάνουμε σταθερά βήματα επάνω σε ετούτο τον πλανήτη, να ζούμε τη ζωή μας και να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας. Χωρίς ένα δυνατό Chakra είναι αδύνατον να προχωρήσουμε στη ζωή μας και να απολαύσουμε το χώρο και τον χρόνο που μας αναλογούν. 

ΘΕΣΗ: Περίνεο – Εξωτερικά γεννητικά όργανα

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη

ΑΙΣΘΗΣΗ: Όσφρηση

ΔΥΝΑΜΗ: Γείωση

ΘΕΣΗ: Μία παλάμη κάτω από τον αφαλό  

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Νερό = Η πηγή της βιολογικής ζωής = Συναίσθημα  

ΑΙΣΘΗΣΗ: Γεύση

ΔΥΝΑΜΗ: Δημιουργικότητα